maandag 23 april 2018

Duo-werk telefoongesprek voor de klas brengen

Situatie 1:

M&C heeft vandaag aan het bouwbedrijf Terlaan relatiegeschenken geleverd. De bedrukking van de balpennen komt niet overeen met hetgeen gevraagd werd. Mevrouw Marilou Beerens, de aankoopverantwoordelijke van het bouwbedrijf belt naar M&C (Danny Op De Beeck neemt op) om dit probleem te melden.

De onthaalbediende neemt de telefoon op en probeert mevrouw Beerens door te verbinden naar de verantwoordelijke binnen M&C. De lijn is voorlopig bezet. De onthaalbediende vraagt of ze even wilt wachten of liever teruggebeld wilt worden.
Mevrouw Beerens heeft weinig tijd en vraagt dat de verantwoordelijk vandaag nog terugbelt.
Geef een fictief telefoonnummer.


Schrijf dit telefoongesprek uit. De onthaalbediende noteert ook alles op een telefoonmemo.


Situatie 2:

Petra Vanbrabant van het River Hotel in Gent telefoneert naar M&C. Ze wilt graag Mevrouw Plessers spreken maar die is helaas afwezig. Danny Op De Beeck neemt op.
De reden waarom Petra belt is omdat Mevrouw Plessers een werkoverleg heeft gepland in de vergaderruimte van het hotel. Ze had hierover nog enkele vragen:


Ze heeft voor haar de Arteveldezaal gereserveerd. Hier is er plaats voor 36 personen. Er is audio-apparatuur aanwezig en een beamer maar geen flipchart. Mevrouw Plessers had ook gevraagd om voor koffie en cake te zorgen. Petra zou graag willen weten rond hoe laat Mevrouw Plessers graag had dat de koffie werd gereserveerd.  Petra vraagt ook nog of Mevrouw Plessers morgen wilt terugbellen naar haar college Olga De Vries. (Telefoon: 09 266 10 10 )

Schrijf dit telefoongesprek uit. De onthaalbediende noteert ook alles op een telefoonmemo.


Examen retail verkoopgesprek volgens AIDA-model

Voor jullie examen gaan jullie per twee een verkoopgesprek uitwerken en dit presenteren tijdens jullie mondeling examenmoment. Schrijf dit z...