donderdag 1 maart 2018

Duowerk klantvriendelijk onthaalgesprek






Hoe voer je een klantvriendelijk onthaalgesprek.

Per twee ga je 2 onthaalgesprekken uitschrijven in word.

De ene leerling is speelt de rol van de onthaalbediende, de andere leerling is de bezoeker. Je wisselt bij de tweede casus van rol.


Je brengt dit volgende week voor de klas en de rest van de klas gaat mee evalueren.

Casus 1:

Je bent onthaalbediende bij M&C. Je bent druk bezig met het opzoeken van informatie op  je laptop/pc. Een bezoeker meldt zich aan. Het is een sollicitant die op sollicitatiegesprek komt. De bezoeker heeft een afspraak met de directeur Sigrid Luyten. Hoe zou je deze situatie aanpakken.

Schrijf dit onthaalgesprek uit. Wees zeer zorgvuldig. Zorg voor een begroeting, stel de juiste vragen en zorg dat de bezoeker goed geholpen wordt. 

Casus 2:

Je bent directeur van de Materdei Overpelt. Je had voor het galabal van de zesde jaars bedrukte t-shirts besteld. Het galabal is volgende week vrijdag en je hebt nog altijd geen t-shirts ontvangen. Je hebt al twee keer telefonisch contact opgenomen zonder resultaat. Je bent behoorlijk boos.Schrijf dit onthaalgesprek uit. Wees zeer zorgvuldig. Zorg voor een begroeting, stel de juiste vragen en zorg dat de bezoeker goed geholpen wordt.

Alles wat je in word hebt gemaakt sla je op onder je NaamVoornaam_JaarMaandDatum_Onthaalgesprek en daarna uploaden bij C1-Focus1 klanten klantvriendelijk onthalen.



Werkplekleren pagina 23.

Je gaat nu in duo's een bezoek brengen aan de onthaalbalie van onze school.
  • bij blok A secretariaat
  • Het onthaal bij Paula bij blok A
Je gaat dit goed voorbereiden.
Je gaat 10 goede vragen stellen. zie pagina 23
Je schrijft deze vragen vooraf uit.
Na goedkeuring van de leerkracht mag je een bezoek brengen aan het onthaal en het secretariaat.





Je gaat daarna dit interview verwerken in een filmpje met Moovly.

Via onderstaande link kom je op moovly terecht. Maak een account aan en roep dan de leerkracht. Die geeft je verdere instructies.

https://www.moovly.com/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Examen retail verkoopgesprek volgens AIDA-model

Voor jullie examen gaan jullie per twee een verkoopgesprek uitwerken en dit presenteren tijdens jullie mondeling examenmoment. Schrijf dit z...